Tandpasta aanbieding Kruidvat duurder dan reguliere prijs supermarkt

Geplaatst op: 26 September 2018

Wekelijks heeft Kruidvat een grote verscheidenheid aan producten in de aanbieding. Maar let op, ook bij Kruidvat geldt: niet elke aanbieding is even goed!

Afgelopen week (16 - 22 september) was bij ons thuis de tandpasta op. Nu is het zonde en onhandig om telkens 1 aparte tube te halen. Een tube van het merk Prodent kost rond de 90 cent per stuk en die zijn zo op. Toevallig was bij het doornemen van de Kruidvat folder de prodent tandpasta 6-pack in de aanbieding van 10.75 naar maar liefst 5.69 (bijna 50%).

Kruidvat tandpasta aanbieding
Gelukkig nam ik ook kort een kijkje op supermarktscanner.nl om prodent tandpasta te vergelijken. In een oogopslag was te zien dat de reguliere prijs van een 3-pack prodent tandpasta bij Jumbo en Albert Heijn respectievelijk slechts 2.13 euro en 2.15 is. Met andere woorden 4.26 cent voor een 6-pack. Daar bovenop kwam dat de 3-pack bij Albert Heijn die week ook nog eens 2 + 1 gratis was. Bij Kruidvat zou je voor twee 6-packs die week 11.38 euro kwijt zijn (in de aanbieding), en bij Albert Heijn omgerekend 5.73 euro. Zo bespaar je snel 6 euro.

Koop tandpasta voor nu liever in de supermarkt

Daarbij moet ik wel vermelden dat bij het bekijken van de prijshistorie blijkt dat Prodent tandpasta sinds mei bij alle supermarkten flink in prijs is gedaald. Kruidvat is blijkbaar nog blijven hangen bij de oude prijzen, een reguliere 3-pack kost daar nogsteeds 3.99 in plaats van 2.15.

Kruidvat tandpasta aanbieding

Een snelle check voor andere tandpasta merken laat zien dat de reguliere prijs van tandpasta van Aquafresh en Colgate bij Jumbo en Albert Heijn ongeveer gelijk is aan die van Kruidvat. Bij andere supermarkten, zoals Dekamarkt, Hoogvliet en Vomar is het zelfs goedkoper maar Jumbo en Albert Heijn hebben wel veel vaker 50% korting aanbiedingen.

Koop voor nu dus even geen (Prodent) tandpasta bij Kruidvat, mocht je toch een interessante aanbieding tegen het lijf lopen, kijk dan even snel op supermarktscanner of het wel echt een goede aanbieding is.

Tip: heb je bijv. alleen een Plus bij jouw in de buurt? Maak dan gebruik van de Aanbiedingen volgen functionaliteit (gratis) en ontvang een mailtje zodra de tandpasta weer in de aanbieding is (dit kan uiteraard voor meerdere producten en supermarkten). Koop dan gelijk een voorraadje waar je 2-3 maanden mee doet ;)

Kruidvat tandpasta aanbieding

Het kan nog goedkoper

Tot nu toe hebben we het vooral gehad over merktandpasta. De huismerktandpasta van supermarkten zijn goedkoper dan aanbiedingen van Aquafresh en Colgate. Prodent in de aanbieding is momenteel wel goedkoper dan de normale prijs van huismerken. Wellicht dat die alleen door de LIDL en Aldi tandpasta tubes nog qua prijs verslagen kan worden.
Let op, bovenstaande zegt niets over de kwaliteit van de verschillende tandpasta's. Verder zijn er nog merken als Elmex, Sensodyne en Paradontax die al snel 3 tot 4 keer zo duur zijn, maar staat prijs gelijk aan kwaliteit?

Tot snel bij het volgende inzicht!Over supermarkt scanner

Als data analist van beroep analyseer ik dagelijks bergen aan data om relevante inzichten op te doen en op basis daarvan keuzes te maken en verbeteringen aan te brengen. In mijn vrije tijd ontwikkel ik deze vaardigheden verder door het analyseren van supermarktprijzen.

Mijn doel is om de alledaagse consument te helpen met het maken van goede keuzes tijdens het doen van boodschappen en inzicht te geven in de prijstechnieken en -fluctuaties horende bij supermarkt producten. Zo koop ik zelf bepaalde producten nooit buiten aanbiedingen, het liefst haal ik groente en fruit wanneer ze in het seizoen zijn en ik weet wanneer een aanbieding beter lijkt dan dat hij is.

Ik doe dit project geheel vrijblijvend en ben niet verbonden aan een bepaalde supermarkt of merk. Daarmee zijn de inzichten op deze site objectief en onafhankelijk.